Va puteti imagina paradisul?
Create Your Badge

Eduard Manole:Vreau sa dau tinerilor o tara in care sa se dezvolte

Postata: 19 Noiembrie 2009


Eduard Manole:Vreau sa dau tinerilor o tara in care sa se dezvolte

17.11.2009
Agerpres
Eduard Manole. (eduardmanole.com)

Candidatul independent la presedintie Eduard Manole afirma ca programul sau politic vizeaza restituirea Romaniei propriilor ei cetateni si desfiintarea in maximum doi ani a tuturor taxelor si impozitelor.

In context, candidatul independent a explicat, luni, in cadrul unei emisiuni difuzate la postul public de televiziune, ca notiunea de "a da tara inapoi" cetatenilor ei se traduce prin "anularea contractelor (de privatizare- n.r.) care sunt nule de drept, luarea inapoi a retelelor de distributie electrica, de gaze, etc".

Eduard Manole sustine ca are dovezi care arata ca multe dintre contractele de privatizare sunt nule.

"Inainte de alegeri, AVAS declara ca din contractele de privatizare de 3,5 miliarde euro au fost platite de fapt 750 de milioane. In loc sa se anuleze contractele in care partenerii nostri nu si-au tinut obligatiile, AVAS pur si simplu a informat ca acesti bani n-au mai venit. Daca vine cineva serios care-i va obliga sa-si faca datoria, aceste contracte se vor putea anula", sustine Manole.

In context, Manole recunoaste ca situatia interna este departe de a-i face pe romani sa se gandeasca la "cautarea fericirii si implinirii in aceasta tara", dar i-a avertizat pe tinerii care doresc sa paraseasca Romania ca nici in strainatate "nu umbla cainii cu covrigi in coada", iar sistemul este adeseori "mai opresiv decat exista aici in Romania din punct de vedere psihic".

Eduard Manole a subliniat ca in prezent economia mondiala este condusa de China, si nu de SUA.

"China are un sistem plecat de la comunism, dar eficientizat in folosul cetateanului. Eu nu spun ca ma intorc la comunism, dar exista posibilitati de a genera o strategie pe termen lung pe care poporul sa o inteleaga, s-o accepte si s-o asume", a declarat Manole.

Candidatul independent la functia suprema in stat se pronunta pentru o schimbare radicala a situatiei din tara, propunand ca in maximum doi ani romanii sa nu mai plateasca taxe si impozite.

Eduard Manole a subliniat ca nu promite nici salarii, nici pensii, nici case pentru tineri.

"In ultimii 20 de ani am vazut guverne, presedinti, primi-ministrii promitand cate ceva unei categorii sociale - in functie de scandalul pe care aceasta il facea. Promisiunea mea este legata de o tara independenta si suverana cu o natiune puternica si oameni fericiti. Eu vreau sa dau mult mai mult tinerilor decat o casa - vreau sa le dau o tara in cadrul careia sa se poata dezvolta, o tara pe care sa o poata controla si conduce si un viitor creat printr-un sistem de prosperitate si educatie pe care vreau sa-l creez", a spus Manole.

"Nu pot face promisiuni doar pentru o singura categorie sociala sau pentru o singura categorie de varsta", a explicat candidatul la presedintie.

Intrebat pe cine ar pune ministru, Eduard Manole a spus ca are in vedere "mai multi oameni de mare valoare morala si profesionala", dar ca nu doreste sa le dea numele."Daca nu ies totusi presedinte, ce se va intampla cu ei dupa?", s-a intrebat retoric candidatul la presedintie.

http://www.epochtimes-romania.com/articles/2009/11/article_64948.html

Articol aparut in data de 17.11.2009  in Epoch Times Romania


Inapoi la stiri