Va puteti imagina paradisul?
Create Your Badge

Daca vreti sa stiti de ce nu am aparut nici pe data de 18.11.2009 la TVR, la asa-zisele

Postata: 19 Noiembrie 2009


 

Daca vreti sa stiti de ce nu am aparut nici pe data de 18.11.2009 la TVR, la asa-zisele "dezbateri".

 

Toata aceasta campanie electorala a fost o insiruire de diversiuni facute de grupurile infractionale organizate numite partide politice pentru a nu se discuta deloc despre problemele importante ale Romaniei si a nu fi intrebati unde sunt banii si drepturile noastre;

 

  • am avut perioada de numire/schimbare/numire a guvernului, perioada in care trei dintre candidati au putut iesi pe toate posturile invocand calitatea de Presedinte al tarii sau presedinti de partid

  • am avut perioada de "dezvaluiri" , fie a unor procurori,  fie despre calatoria agentului Geoana la stapani (la Moscova daca mai era cineva care nu stia de fapt) etc
  • apoi inainte de ultima saptamana a inceput febra "dezbaterilor"

Inca de la inceputul campaniei electorale au fost mediatizate propuneri ale unor institutii de invatamant despre dezbateri intre toti candidatii la presedintie, cum a fost spre exemplu cea de la Universitatea Babes-Bolyai. Am luat legatura cu ei si bineinteles ca ne-au informat ca vor accepta pe toti candidatii mai putin pe mine (!) motivand stupid ca accepta doar pe candidatii de la partide si pe Oprescu pentru ca in definitiv si el vine de la partid !

Datorita reactiei rapide si dure pe care am avut-o in mediul politic, pana la urma nu s-a mai facut cea de la Universitatea Babes - Bolyai ci s-a facut doar acea prima dezbatere intre Basescu si Antonescu si in care bineinteles s-a vorbit de mame, sotii si de orice stupizenii, numai despre problemele importante nu.

Dupa acest teatru au inceput discutiile despre alte dezbateri la orice televiziuni si doar intre cine accepta conditiile protejatiilor mafiei.

 

Cu toate ca avem deja trei (!) Hotarari ale Biroului Electoral Central si mai ales ale Curtii Constitutionale care cer clar tuturor televiziunilor sa respecte legile si Constitutia Romaniei si sa imi acorde timpi egali si echitabili, nimeni, nici TVR , nici televiziunile private, nici CNA si nici macar Parlamentul, nu au tinut si nu tin cont de ele.

 

Mai mult, cu toate ca NU ESTE LEGAL sa se desfasoare vreo dezbatere la vreo televiziune fara acordul PREALABIL al Camerelor Reunite ale Parlamentului care nu numai ca nu au fost solicitate dar nu pot in mod normal sa mai aprobe altceva decat grila deja votata si acceptata la inceputul campaniei, TVR s-a apucat LA CEREREA PARTIDELOR sa organizeze o noua serie de emisiuni !?

 

 

Inca din dimineata acestei zile am trimis o adresa catre CNA prin care ii somam sa ia masuri sa nu se incalce legile prin difuzarea la vreo televiziune privata a vreunei "dezbateri" doar intre aceiasi patru indivizi . (vezi sectiunea Documente de pe site)

 

Tot ce a facut CNA a fost sa incerce sa mascheze aceasta actiune ilegala prin "organizarea" unor dezbateri, din start ilegale, la TVR.

Astfel, astazi la ora 14 am fost informat ca se face o emisiune la TVR pentru dezbateri si ca trebuie sa fiu prezent pana la ora 16 in sediul TVR ! Nu am fost informati nimic despre cat dureaza emisiunea, cine participa, cine modereaza, etc

De asemenea, am aflat de la TV despre diversele propuneri de format, despre participare, despre ore de start etc.

Cand oamenii din staff-ul meu au ajuns la TVR sa pregateasca intalnirea, au avut neplacuta surpriza sa constatam ca NU AU FOST PRIMITI IN SEDIUL TVR (!) motivandu-se ca nu au ce discuta si ca tot ce putem sa facem este sa vin eu personal si sa accept toate conditiile impuse de TVR fara ca macar sa le cunosc.

Oricum noi anuntasem deja ca nu putem ajunge in timp util avand programul electoral in derulare.

Asa ca tot ce am mai putut sa facem a fost sa trimitem un comunicat prin care sa explicam ca este ilegal, neconstitutional, ca este vorba doar de discriminare si ca nu putem participa.

 

Daca nu ar fi extrem de grav ar fi aproape hilar ca acum chiar si Basescu si Antonescu cer demiterea lui Sassu cand eu am facut oficial acest demers  inca de la inceputul campaniei si am facut deja si plangeri penale atat lui Sassu cat si duduii Mura Franculescu , acestia urmand sa fie amendati penal si de catre Autoritatea Electorala Permanenta !

 

 

 

 

Pe scurt, nici Sassu, nici TVR nu au dreptul sa organizeze vreo emisiune televizata de campanie electorala atata timp cat grila pentru campania electorala a fost deja definitivata si votata de catre Camerele Reunite ale Parlamentului, conform legii. De asemenea, orice televiziune privata care ar incerca sa faca asa ceva, este obligata sa respecte conditiile de egalitate ca si timpi de antena si ora de difuzare intre toti candidatii pe parcursul intregii campanii electorale. Si cum oricum televiziunile private nu ne-au acordat drepturile legale - exemplu: la "Realitatea" nu am aparut niciodata iar la "Antena 3" doar intr-o singura emisiune si nu in prime time - in timp ce cei patru candidati ai mafiei au aparut mii si mii de minute conform analizelor si amenzilor CNA-ului, evident ca nu s-ar putea organiza o dezbatere in conditii de legalitate nici la posturile private.

 

Oricum, pentru documentare juridica, puteti accesa sectiunea de documente unde gasiti atat hotararile CCR cat si Comunicatele de Presa si corespondenta cu TVR si CNA.

 

 

 

 

 


Inapoi la ultima ora