Va puteti imagina paradisul?
Create Your Badge

Analize

Presedintele in Romania este singura persoana aleasa in mod direct de catre intregul popor.
Esenta acestei idei este ca poporul isi alege nu neaparat persoana care il reprezinta cat mai ales viziunea acesteia.


Viziunea nu inseamna numai strategii economice, financiare, ci si pozitionarea fata de problemele fundamentale ale unei societati, cum ar fi relatiile  individ-natiune, cetatean-stat, stat - comunitate internationala, etc.


Din pacate, in Romania niciodata nu s-a intimplat asa ceva. Totdeauna au fost oferiti pentru "vot" niste indivizi care nu numai ca nu aveau nici o viziune, nu aveau nici scrupule si pentru ca de cele mai multe ori nici nu prea erau romani, nu faceau decit sa urmeze ordinele celor ce ii puneau.


Ultimii 20 de ani au fost chiar mai clar o perioada in care s-a produs o ruptura totala intre popor si "guvernantii" desemnati din afara. In momentul in care am permis sa ne fie furata revolutia si sa fie transformata intr-o lovitura de stat, fara ca macar sa intelegem cine sunt cei ce negociaza impartirea puterii prin impartirea tarii , am cedat puterea noastra in mainile celor agreati de catre agentiile care au regizat lovitura de stat.


Am vazut cu totii ce s-a intimplat si simtim cu totii si in acest moment ca am gresit, ca am fost inselati si am fost cuceriti folosindu-se de tradatori din interior.
Ne-am pierdut tara dar nu acesta este cel mai important lucru - o putem recuceri, reconstrui.
Mai grav este ca au distrus enorm la nivel de coeziune sociala, de identitate nationala, prin inversarea scarilor de valori traditionale, prin distrugerea elitelor nationale si promovarea doar a unor alogeni care din reflex promoveaza la rindul lor doar minoritari ducand la erodarea identitatii nationale si implicit la scaderea reactivitatii si implicarii sociale.


Cind au vazut ca nu mai aveti reactie au atacat crunt direct la nivelul existentei poporului, distrugand sistemul de sanatate, protectie sociala, educatie.


Normal ca si in acest moment vi se aduc in fata aceiasi indivizi care au condus in toti acesti ani. Normal ca ei nici nu isi bat capul cu vreo strategie sau solutie pentru a salva tara cand ei s-au chinuit impreuna timp de 20 de ani (unii chiar de 30-40, ca Iliescu si copiii colegilor lui de atunci , ca Popoviciu, Badea, Geoana, Oprescu, Diaconescu, Pascariu samd) sa o fure !
Daca nu ar fi atat de dureros ne-am putea poate si amuza uitandu-ne la "viziunea" candidatilor din acest moment "
            Basescu - "Parlament mai mic "  adica  "Mai vreau un mandat".
            Geoana - "In 5 ani vom gasi solutii "  adica  "Vreau doua mandate".
           Antonescu - "Vom trai bine avand bun-simt" si reducand taxele la 10 % adica  "Aveti bun-simt si nu ne calcati in picioare".
           Oprescu -  "Liniste si reconciliere sa lasam statul si parlamentul sa lucreze"  adica  "Voi nu va bagati ".

Va vine sa radeti ? Mie nu...va mai intrebati de ce am pus in sigla doua ciocane...


Am facut aceste precizari ca sa incerc sa va fac sa priviti cu mintea deschisa viziunea mea : "
PARADISUL"  adica toti romanii fericiti.


Pentru ca un om sa aiba sansa sa-si atinga fericirea, are nevoie cel putin de
•    identitate - care vine de la o natiune puternica ce se cladeste de catre elite nationale ce se produc de catre un sistem de educatie national cu valori traditionale stabile
•    siguranta - care este generata de un stat puternic, bine organizat, ce este la randul lui creat de o balansare corecta a structurilor active social, care se face printr-un sistem de legi functional
•    stabilitate - care este generata de realizarea ca participi la istorie, ca ceea ce insemni si creezi ramane, ca participi la un plan de dezvoltare pe termen lung pe care l-ai inteles, acceptat si asumat si ca si copiii tai vor putea sa traiasca liber si cum vor
•    demnitate - care se genereaza prin modul corect de subordonare a institutiilor statului fata de cetatean, prin modul in care este respectat atat cetateanul cat si tara in lume, prin reactia rapida a statului in orice moment in care tara sau un cetatean sunt  denigrati sau amenintati, prin modul in care legile impun respect reciproc atat intre cetateni cat si intre cetateni si institutiile statului
•    prosperitate - generata de cresterea continua a bunastarii individuale, generata printr-un stat fuctional care sa redistribuie profitul realizat cetatenilor

Prima conditie pentru realizarea tuturor acestor deziderate este ca statul sa nu mai ia ci doar sa dea, adica sa se ajunga la taxe, impozite, TVA, etc la zero .


Bineinteles ca asta inseamna ca ne vor trebui totusi multe alte surse de profit.
Va aduceti aminte de sloganul meu principal ? "Va dau tara inapoi ! " - acesta este punctul de pornire.